
Kruidige pompoen hummus
Zoek je een lekker smeersel voor de borrelplank? Ga dan voor deze kruidige pompoen hummus met vadouvan. Supersnel gemaakt en vol van smaak. Vadouvan is een kruidenmengsel uit India met een Franse twist. Hierin proef je onder andere kurkuma, komijn en kaneel. Die specerijen passen perfect bij hummus én pompoen. Trouwens ook lekker op brood of als dip.


Dit heb je nodig
- 240 gr kikkererwten uit blik
- 200 gr pompoenblokjes
- 2 el tahin
- Sap van een halve citroen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 tl vadouvan
- 1 tl rozemarijn
- Peper en zout
Lekker met…
Serveer deze kruidige pompoen hummus met flatbread, toastjes of een stokbroodje. Ook lekker op een groente wrap bij de lunch.
Zo maak je het
Kook de pompoenblokjes in zo’n 10 minuten gaar in gezouten water en laat afkoelen. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Houd eventueel een paar kikkererwten apart voor de garnering.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Is de hummus nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Je kunt ook wat vocht van de kikkererwten gebruiken. Breng goed op smaak met peper en zout.
Bewaar de kruidige pompoen hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan is het wel een week houdbaar. Invriezen kan ook. Doe de hummus in een goed afsluitbaar diepvriesbakje en giet er een laagje olijfolie over. Zo droogt het niet uit. Je kruidige pompoen hummus blijft zo’n 3 maanden goed in de vriezer.
Check vooral ook mijn Instagram, want daar deel ik nog veel meer lekkers!
